Bernhard Maier aan het woord: "Er wordt een smerige hetze tegen mij gevoerd"

Bernhard Maier aan het woord: "Er wordt een smerige hetze tegen mij gevoerd"
De Oostenrijkse springruiter Bernhard Maier veroorzaakte begin deze week voor heel wat ophef (lees hier). Na zijn wanvertoning met zijn paard Paddys Darco heeft Maier nu een verklaring: "Er wordt een smerige hetze tegen mij gevoerd."




Paddys Darco is door twee sponsoren dit voorjaar gekocht voor zijn dochter Johanna Sixt. Volgens Maier een paard met veel potentie. “Paddy was als vijfjarige het beste springpaard in Ierland en werd voor veel geld naar Amerika verkocht. Daar werd het paard niet goed gereden en hij verloor meer en meer het vertrouwen."

In zijn verklaring verklaart de springruiter dat het paard werd aangekocht voor zijn bijna 19-jarige dochter, Johanna Sixt. "We waren ons ervan bewust dat mijn dochter het paard niet direct kon rijden, " verklaart Maier. "Daarom heb ik de training op mij genomen. Ik wil het paard terug het nodige vertrouwen geven. Terug op koers brengen om op internationale concoursen te kunnen gaan."

"Ondanks dit totaal mislukte parcours in Wiener Neustadt ben ik ervan overtuigd dat ik op de goede weg ben."

Maier besluit dat deze commotie  een hetze tegen hem en zijn dochter is. "Allemaal afgunst tegen mij en mijn dochter Johanna Sixt."