Autumn Desert Trail 2017 gaat wél door!

Autumn Desert Trail 2017 gaat wél door!
Goed nieuws voor alle liefhebbers van de Autumn Desert Trail in het Nationaal Park het Drents-Friese Wold: het ruiterevenement gaat tóch door in 2017!

In de afgelopen week zochten Staatsbosbeheer en Hippisch Drenthe gezamenlijk naar een oplossing om de Autumn Desert Trail dit jaar doorgang te laten vinden. Hippisch Drenthe heeft aangeboden om een groot deel van de organisatie van dit unieke evenement voor haar rekening te nemen. Samen met Staatsbosbeheer wordt alles in werking gesteld om, net als voorgaande jaren, honderden ruiters over de Kale Duinen te laten galopperen.

Tegen algen en mos

Normaal gesproken is het niet toegestaan om met een paard van de ruiterpaden af te wijken op de Kale Duinen in verband met broedvogels en zeldzame flora die in dit gebied voorkomen. De Desert Trail biedt jaarlijks een eenmalige uitzondering. De paarden helpen Staatsbosbeheer met het beheer van dit bijzondere woestijnlandschap. Stikstof in de lucht stimuleert namelijk de groei van algen en mos. Dit mos legt het zand vast, wat ervoor zorgt dat bomen een kans krijgen te ontkiemen. De paarden zorgen ervoor dat het zand wordt losgemaakt en weer gaat stuiven. Heel belangrijk voor het voortbestaan van deze grootste zandverstuiving in Noord-Nederland.

Save the date!

Het evenement vindt plaats op 28 & 29 oktober 2017. Hippisch Drenthe is direct gestart met de voorbereidingen. In de komende weken wordt bekend gemaakt waar de deelnemers zich kunnen inschrijven voor de Autumn Desert Trail.

Nieuws en extra informatie zal verstrekt worden via de Facebookpagina van Hippisch Drenthe en via de website van Hippisch Drenthe: www.hippischdrenthe.com.

Vragen? Neem contact op met Hippisch Drenthe via: adt@hippischdrenthe.com
(06) 493 223 70 (Tanny de Nooy) of (06) 156 704 18 (Arjan van Emmerik)