Andre Heijligers Award voor Piet Raijmakers Sr.

Andre Heijligers Award voor Piet Raijmakers Sr.
Afgelopen weekend tijdens het Nationaal Concours Hippique Asten was het Piet Raijmakers Sr. Die de Andre Heijligers Award in ontvangst mocht nemen van broed Ruud Heijligers.

“Ik schrok ervan en echt ik had er geen moment aan gedacht” schrijf Raijmakers Sr. Op Facebook.

De voormalig top ruiter die normaal zijn woordje wel klaar heeft was nu even sprakeloos. Als kind aan huis bij de familie Heijligers leerde Piet de fijne kneepjes van het vak leren.

“Ik heb veel aan de familie Heijligers te danken, zeker als het gaat over mijn sportieve carrière.”

Tijdens de uitreiking werd vol glorie verteld over de loopbaan van de ruiter die in 1992 samen met Jos Lansink en Jan tops team Goud won op de Olympische spelen van Barcelona. Met zijn Ratina Z won hij individueel tweede. Naast Goud op de spelen was er later ook nog eens winst in het Wereldkampioenschap. In 2006 was het Piet die met Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder en Albert Zoer Nederland als springland wederom flink op de kaart zette. Vier jaar later in 2010 nam de top ruiter afscheid van de sport.

De Andre Heijligers Award is een prestigieuze prijs die elk jaar wordt uitgereikt aan iemand die veel voor de paardensport betekent of betekent heeft. Dit jaar werd de prijs voor de vijfde keer uitgereikt. In 2016 was het Eric van der Vleuten die de Award kreeg toegekend.